Integruota rusų kalbos-dailės pamoka

  Birželio 11 d. II g klasės mokiniams vyko integruota rusų ir dailės pamoka „Ermitažas. Žymiausi Europos dailininkai“. Ermitažas yra vienas didžiausių  ir seniausių muziejų pasaulyje, įkurtas 1764 m. Jekaterinos II  ir visuomenei atvertas nuo 1852 m. Jame yra daugiau kaip 350 salių ir apie 60 000 eksponatų. Tai ne tik visos Rusijos kultūros lobynas, bet ir unikali meno kolekcija, demonstruojanti viso pasaulio meno istorijos raidą. Tai vienas gražiausių ir žinomiausių muziejų pasaulyje, kur saugoma daugiau nei milijonas eksponatų, išdėstytų keliuose šimtuose unikalių patalpų. Paskaičiuota, kad kasdien lankantis muziejuje ir nagrinėjant kiekvieną eksponatą, susipažinti su visa muziejaus kolekcija užimtų apie 80 metų.

  Rusų kalbos pamokose mokiniai iš anksto susipažino su žymiausiais dailininkais, jų darbais ir dirbdami individualiai ruošė pateiktis, pranešimus, aprašymus. Integruotoje pamokoje pristatė savo pasirinktus XIX a. žymiausius realizmo ir romantizmo srovės dailininkus, kartu su dailės mokytoja analizavo jų darbus, tyrinėjo spalvos poveikį perteikiant ne tik erdvę, bet ir žiemos speigą, tik ką iškritusį sniegą ar ankstyvo pavasario atodrėkį, vasaros karštį, paskutines šiltas rudenio akimirkas. Dailės mokytoja pamokoje mokiniams priminė dailės žanrus, vaizdavimo būdus, daugiau dėmesio skyrė XIX a. dailei, realizmui ir romantizmui  bei rusų dailininkams ir jų darbams. Buvo nagrinėjama dailininkų A. Savrasovo, I. Aivazovskio, I. Šiškino, I. Repino ir kt. kūryba. Mokiniai išsamiau susipažino su dailininkų gyvenimu, mokėsi analizuoti jų kūrybinius darbus.       

  Didžiausią įspūdį mokiniams paliko dailininkų meistriškumas perteikiant gamtos nuotaikas. Šiai temai skirtose pamokose mokiniai tobulino rusų kalbos, dailės, informacinių technologijų dalykines bei komunikavimo kompetencijas (rado informaciją nurodytuose šaltiniuose, ją atrinko ir apibendrino), mokėjimo mokytis kompetencijas ( naudojo nurodytas mokymo priemones, pristatė, vertino kitų darbą ir įsivertino). 

  Parengė Lyda Karlonienė ir Neringa Jančauskaitė

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter