????????????????????????????????????

Strateginis planas – būdas mokyklai parodyti savo pastangas tobulėti

  Strategija – tai mokyklos tobulinimo ir gyvenimo būdas, kuris atviras ir matomas visai mokyklos bendruomenei. Strateginis planas yra būdas mokyklai parodyti savo pastangas tobulėti ir kuo geriau pasirūpinti ją lankančiais vaikais.  

  Lapkričio 29 d. gimnazijos pedagogai bei mokinių tėvų atstovai rinkosi į neeilinį Mokytojų tarybos posėdį – buvo kuriamas Gimnazijos strateginio plano 2022-2024 m. projektas. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Edita Simanavičienė pristatė plano sudedamąsias dalis, eiliškumą, pasiūlė dirbti padėkliuko metodu. Kalbėta apie tai, kaip galėtų būti formuluojama gimnazijos filosofija, vizija ir misija, kodėl svarbu akcentuoti ugdymo įstaigos stiprybes, silpnybes, galimybes ir grėsmes.

  Posėdžio dalyviai atsitiktine tvarka buvo paskirti į darbo grupes, tarpusavyje diskutavo bei užrašė savo mintis. Kiekviena grupė vėliau apibendrino savo siūlymus, pateikė kolegoms. Vyko diskusijos. Baigiantis posėdžiui visi siūlymai įteikti Gimnazijos direktoriaus įsakymu sudarytai darbo grupei – Strateginio plano rengimo darbo grupės nariai įpareigoti apibendrinti ir išgryninti siūlomas strategijas.

  Tikimasi, kad strategija padės branginti laiką, sumažins chaoso, didins mūsų pastangų bendro rezultato skaidrumą. Turėdami strategiją geriau suprasime vieni kitus – tai mokyklos tobulinimo būdas.

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter