20220303_102404

Pamoka su SPIKE robotais

  Naudodami robotukus penktokai konkursui sukūrė sveikinimą Lietuvai ir laimėjo edukacinę pamoką su SPIKE robotais. Visus prizus konkursui įsteigė UAB „Baltic Orbis“. Mokiniai su nekantrumu laukė kovo 3 dienos, kada galės dalyvauti edukacinėje pamokoje.

  SPIKE robotai – tai nuostabi priemonė, kuri padeda tobulinti vaikų problemų sprendimo, kūrybiškumo, kritinio mąstymo įgūdžius, įtraukia mokinius į praktinį STEAM koncepcijų tyrimą ir prisideda prie raštingumo, matematinio ir socialinio bei emocinio vystymosi.

  Edukacinė pamoka prasidėjo nuo pasiskirstymo į komandas, paskui mokiniai galvojo komandos pavadinimą, tarpusavyje pasiskirstė pareigas. Reikėjo išsirinkti programuotoją, konstruotoją bei detalių tiekėją. Mokiniams buvo papasakota pasakojimo pradžia ir kiekviena komanda turėjo sukurti savo istoriją. Žaidėjai pagal pateiktą schemą surinko robotuką, mokėsi jį valdyti, kūrė programą, lenktyniavo bei pristatė savo istorijas. Po to atsakinėjo klausimus. Greičiausiai teisingai pateikusi atsakymą komanda buvo apdovanota prizais.

  Pamokos pabaigoje mokiniai džiaugėsi vertingu prizu, prasminga ir įdomia edukacine  veikla.