IMG_20220428_144012

Gimnazijos mišrus vokalinis ansamblis – konkurso „Dzūkų balsas“ laureatas

  Atėję į šį pasaulį, mes randame savo tautos papročius, nustatytą tvarką, randame dainas, kurios mus mažus migdo, o užaugusiems rodo tikrąjį gyvenimo supratimą. Niekada nesužinosime, kas jas sukūrė, nesuskaičiuosime, kiek žmonių jas kartojo ir keitė, pamiršo ir vėl atgaivino. Labai svarbu, kad šis senolių sukrautas turtas nepasimirštų, o pasiektų kiekvieną žmogų, ypač vaikus, todėl skatiname moksleivius įsiklausyti į šiandieninio gyvenimo gausme jau gerokai pritilusius mūsų protėvių balsus ir suprasti, ką jie sako mums, tos pačios žemės vaikams.

  Jau tradiciniu tapęs dzūkiškos dainos konkursas-festivalis „Dzūkų balsas“ ir šiemet sukvietė daugybę dzūkų regiono ikimokyklinio, priešmokyklinio, bendrojo ugdymo, meno ir muzikos mokyklų pedagogų ir mokinių. Dalyvių gausa parodo, kad mums labai svarbi mūsų krašto etninė kultūra bei jos puoselėjimas, o daina gali puikiai sujungti mūsų tautines ir dvasines vertybes. 

  Konkurso dalyvius vertino kompetentinga komisija. Komisijos pirmininkas – Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Giedrius Griškevičius, folkloro ansamblio „Žvangucis“ įkūrėjas, Reda Vokietaitienė, muzikos mokytoja metodininė, itin puoselėjanti dzūkų folklorą, ir Alytė Vitkauskienė, ilgametė Alytaus muzikos mokyklos teorinių disciplinų mokytoja metodininkė.

  Konkurse dalyvavusiam mūsų gimnazijos mišriam ansambliui komisija skyrė gražiausius žodžius bei aukščiausius įvertinimus. Sveikiname jaunuosius dzūkiško folkloro puoselėtojus!

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter