20220531_154145

Jaunųjų informatikų apsilankymas STEAM centre

  Alytaus kolegijos Jaunųjų informatikų akademijos (JIA) NVŠ būrelio „Kuriu su LogoMotion ir mokausi programuoti Scratch bei micro:bit kompiuteriukais“ 4 klasės mokiniai gegužės 31 dieną lankėsi Alytaus kolegijos STEAM centre. Vaikai su nekantrumu laukė susitikimo su robotukais. Pasiskirstę po du, ketvirtokai ėmėsi darbo – kiekviena grupelė turėjo sukonstruoti po robotą pagal pateiktą instrukciją. Mokiniai kantriai ieškojo reikiamų detalių, žingsnis po žingsnio konstravo robotus, paskui juos papuošė.

  Išklausę paaiškinimų apie roboto judėjimo komandas, mokiniai patys kūrė programas, jas įkėlė į robotą ir išmėgino bei pastebėjo, kad robotų programavime naudojami blokeliai yra panašūs į Scratch programos blokelius. Šią programą mokiniai jau buvo naudoję gimnazijoje būrelio metu, todėl suprasti, kaip reikia programuoti, jiems nebuvo sudėtinga.

  Kita užduotis buvo parašyti robotui programą, nuvažiuoti į garažą. Tuo tikslu reikėjo tiksliai išmatuoti atstumus cm, paversti į mm ir apskaičiuoti, kiek kartų turi suktis ratas, kad nuvažiuotų tinkamą atstumą. Teko nemažai padirbėti ir pagalvoti, kol robotai pakluso ir atliko veiksmus taip, kaip reikėjo atlikti. Susitikimo pabaigoje surengėme robotų varžybas: mokiniai emocingai palaikė savo robotus ir, savaime aišku, nugalėjo draugystė. Trys valandos dirbant su robotais neprailgo. Padėkoję kolegijos dėstytojai Editai Griškėnienei už pagalbą, visi patenkinti išvykome namo.

  Dėkojame Alytaus STEAM atviros prieigos centro vedėjai Valei Zdanavičienei ir Alytaus kolegijos JIA vadovei Danutei Baravykienei už suteiktą nemokamą galimybę pabuvoti STEAM centre.

Būrelio vadovė Jonė Poliakienė

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter