20220603_094358

Pamokos su robotais

  Matant besikeičiantį technologijų pasaulį ir jo įtaką mūsų kasdienei ir profesinei veiklai, labai svarbu tinkamai paruošti jaunąją kartą tam, kas laukia ateityje. Anot mokslininkų, užsiimdami robotika vaikai gali pasisemti efektingų idėjų iš technologijų ir kompiuterių programavimo, tuo būdu gerinami jų matematinio mąstymo įgūdžiai.

  Siekiant gerinti skaitmeninius įgūdžius bei skatinant domėtis informacinėmis technologijomis I g, 5, 4, 3, 2 ir 1 klasės mokiniai  birželio 3 dieną dalyvavo  užsiėmimuose iš Kultūros paso lėšų „Robotai teatre ir kine“ bei „Jaunojo išradėjo kelionė: keliaujantys robotai“. Užsiėmimo pradžioje mokiniai buvo supažindinti su teoriniais robotikos pagrindais, o įsisavinę gautas žinias, atliko praktinę užduotį – konstravo ir programavo robotus. Sukonstravę robotus mokiniai  dalyvavo robotų lenktynėse bei surengė robotų kovas.

  Šis užsiėmimas – tai įdomi netradicinė pamoka, kuri paremta aktyviu mokymusi žaidžiant, konstruojant, programuojant ir eksperimentuojant bei bendradarbiaujant. Užsiėmimų metu ugdomos šios bendrosios kompetencijos: mokymasis, kūrybiškumas, pažinimas, komunikavimas, iniciatyvumas, kultūrinis sąmoningumas. Edukacijos pabaigoje visiems mokiniams buvo įteikti dalyvio pažymėjimai.

Informacinių technologijų mokytoja metodininkė Jonė Poliakienė