IMG_20191129_140554

Butrimonių gimnazija: kvadrato maratonas pasibaigė, įsisuko futbolo viesulas

Lapkričio 22 d. vykusiose Lietuvos mokyklų žaidynių zoninėse kvadrato varžybose Butrimonių gimnazijos mergaitės ir berniukai garbingai atstovavo Alytaus rajonui ir užėmė trečiąsias vietas. Lapkričio 29 d. gimnazijos sporto salėje įvyko pradinių klasių kvadrato varžybos: jų stebėti atvyko Lietuvos mokyklų žaidynių televizijos laidos atstovai ir filmavo varžybas. Žurnalistus maloniai nustebino gimnazijos šokėjos, pradėjusios renginį, draugiška, kultūringa ir olimpine dvasia alsuojanti varžybų aplinka. Butrimoniškiai, nors palyginti žemo ūgio, užėmė II vietą.

Dar nesibaigus šioms rungtynėms, į Alytų dalyvauti Lietuvos mokyklų žaidynių mergaičių futbolo varžybose išvyko gimnazijos mergaičių komanda. Čia rinkosi žaisti zoninėse varžybose Lietuvos gimnazijų ir mokyklų jaunosios sportininkės. Mūsų mergaitės parodė, kad tikrai mėgsta futbolą: buvo įveiktos visos komandos iš Alytaus, Varėnos, Druskininkų. Taigi, jos pateko į tarpzonines varžybas, kurios vyks sausio mėnesį. Tai pirmas rimtas žingsnis į Lietuvos futbolo atgimimą – mes pasiruošę eiti pirmyn, nes šios mergaitės tarsi viesulas – jomis labai didžiuojamės.

Mūsų gimnazija nėra didelė, bet mes jau dalyvavome ,,Mr. Golo“ varžybose su šešiomis berniukų komandomis, o dabar laukia mergaičių „Ladygolo“ šešių komandų varžybos.

Kiekviena mokinių pergalė sporto, meno ar mokslo srityje Butrimonių gimnazijai yra svarbi, ypač artėjant gražiausioms metų šventėms, todėl linkime mūsų gimnazistams gerų rezultatų ir sportinėse varžybose, ir meno konkursuose, ir moksle. Sportas, menas ir mokslas visada kartu.

Fizinio ugdymo mokytojas Arūnas Simonaitis