6-5

Pamoka-konkursas „Skaičiuok sveikatos žingsnius ir fiksuok gražiausius žiemos vaizdus“

  Pasaulinė sveikatos organizacija rekomenduoja kuo daugiau pamokų vykdyti gryname ore, todėl nusprendėme organizuoti 6 klasėje ir I g klasėje pamoką-konkursą „Skaičiuok sveikatos žingsnius ir fiksuok gražiausius žiemos vaizdus“, integruojant fizinio ugdymo ir informacinių technologijų pamokas.

  Vaikščiojimas – tai viena efektyviausių fizinio aktyvumo, judėjimo ir sveikatos stiprinimo formų. Vaikščiojimas gamtoje daugeliui moksleivių užtikrina gerą emocinę ir fizinę savijautą. Tyrimai rodo, kad vaikai, kurie praleidžia daugiau laiko lauke ir yra fiziškai aktyvūs, ne tik būna labiau motyvuoti, bet ir sveikesni, energingesni, atsparesni stresui, geriau mokosi, geba lengviau sutelkti ir ilgiau išlaikyti dėmesį. Atradimai gamtoje, bendravimas su bendraamžiais – visa tai teigiamai veikia vaikų tobulėjimą, svarbu tik tinkamai išnaudoti jų smalsumą, įtraukiant edukacinius elementus.

  Šioje pamokoje-konkurse mokiniai varžėsi, kurie nueis daugiau žingsnių mokyklos teritorijoje ir suras bei nufotografuos patį gražiausią žiemos vaizdą. Sugrįžę į klasę savo nuotraukas mokiniai sukėlė į Padlet programą, kur galėjo apžiūrėti ir įvertinti draugų įkeltas nuotraukas bei matyti, kiek žingsnių nukeliavo klasės draugai ieškodami paties nuostabiausio žiemos vaizdo. Su fizinio ugdymo mokytoju Arūnu Simonaičiu ir informacinių technologijų mokytoja Jone Poliakiene aptarę rezultatus ir įvertinę nuotraukas, mokiniai išrinko nugalėtojus. Jais tapo šeštos klasės mokinys Ignas Sakavičius, o I g klasėje pergalę pelnė Dovydas Dabušis ir Orestas Seilius. Nors lauke spaudė šaltukas, mokiniams pamoka patiko.