DDR

Projektas „Startas be stereotipų – startas lygiavertei karjerai“ Butrimonių gimnazijoje

  Gruodžio 19 d. Butrimonių gimnazijoje lankėsi Lietuvos moterų lobistinės organizacijos pirmininkė Audronė Kisielienė ir lektorė Deimantė Unikaitė. Viešnios I-IV g klasių mokiniams organizavo veiklas pagal projektą „Startas be stereotipų – startas lygiavertei karjerai“.

  Projekto tikslas – skatinti moterų ir vyrų lygybę įgyvendinant priemones, skirtas segregacijai dėl lyties švietimo ir darbo rinkos srityse mažinti. Viena iš projekto veiklų yra šviesti vaikus ir jaunimą supažindinant su tipinių/netipinių studijų, profesijų, darbų pasirinkimo galimybėmis, poveikiu ir pasekmėmis bei skatinant juos rinktis netipinio lyčiai pobūdžio profesijas.

  Pirmoje susitikimo dalyje gimnazistai sužinojo, kas yra svarbiausia renkantis profesiją, kaip išsirinkti, kas tinka ir patinka, atlikę testą išsiaiškino, kokia profesija kiekvienam tinka pagal asmenines savybes.

  Antroje susitikimo dalyje mokiniai žiūrėjo ir aptarė filmukus, sukurtus projekto metu, grupelėmis sprendė situacijas. Gimnazistai sužinojo, kaip stereotipai veikia jaunų žmonių profesijos pasirinkimą, išsiaiškino, kaip juos įveikti, pagilino savęs pažinimo, karjeros galimybių pažinimo ir karjeros planavimo kompetencijas.