1677682000080

„Dzūkučiai pas dzūkučius“

Lietuvon gražiausia Dzūkijos žemelė,
Lietuvon skambiausia Dainavos giesmelė.
Dzidelė užaugsi, dzūkiškai kalbėsi,
Dzūkiškų giesmelį, pagiedoc galėsi.

  2023 metai paskelbti Dzūkijos (Dainavos) metais. Ta proga kovo 1 d. mūsų gimnazijos 1- 4 kl. mokiniai su savo mokytojomis Rita Peckuviene, Gina Griškoniene, Sigute Žvinakiene bei Nijole Karkauskaite dalyvavo integruotoje lietuvių kalbos, pasaulio pažinimo, muzikos ir šokio pamokoje „Dzūkučiai pas dzūkučius“. Šios pamokos metu mokiniai daug sužinojo apie Dzūkijos (Dainavos) regioną, dzūkišką tarmę, tautinį kostiumą ir apavą.

  Ypač daug gerų emocijų mokiniams suteikė praktinė veikla. 1-2 klasių mokiniai klausėsi dzūkiška tarme skaitomo eilėraščio ir aiškinosi žodžių reikšmę, o trečiokai ir ketvirtokai patys dzūkiškai skaitė pasakas apie siratėlą, ažuką, ir dvi varliūtes. Šokio mokytoja Živilė Patinskaitė pamokė šokių „Sukčius“, „Šokinėkit, berniukai“ ir „Škaika“, o muzikos mokytoja Neringa Valvonienė vaikučius išmokė dzūkų krašto dainelę „Kielukė an kraigo“.   

  Integruotos pamokos padeda mokiniams per trumpą laiką įgyti įvairių žinių ir gebėjimų, ugdo(si) socialumo, komunikavimo, pažinimo, iniciatyvumo ir kūrybingumo kompetencijas. Tokia veikla skatina mokinių aktyvų dalyvavimą ugdymo(si) procese.

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter