60487175_2330177350375892_911822733761839104_n

Šeštokų išvyka į Vilnių

Butrimonių gimnazijos 6 klasės mokiniai gegužės 7 d. pasinaudojo Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos siūloma ,,Kultūros paso“ programa ir Keistuolių teatre Vilniuje žiūrėjo spektaklį ,,Bambeklis Bajoras“.

„Bambeklis Bajoras“ – Keistuolių teatro įkūrėjo, aktoriaus bei režisieriaus Aido Giniočio spektaklis, kviečiantis žiūrovus pasinerti į vaizduotę sužadinančią bajoro iš Lietuvos odisėjos po pasaulį istoriją. Kiekvienas esame susimąstę apie tikrąjį savo pašaukimą – nuo svajonių vaikystėje iki pasirinkimų žengus į suaugusiųjų pasaulį, nė vieno neaplenkia klausimas, kaipgi atrasti sau pačią tinkamiausią ir įdomiausią profesiją. Šitoks galvosūkis ramybės neduoda ne tik paprastiems žmonėms, bet ir kilmingiesiems. Laikais, kai svetur ieškoti laimės iškeliauja ne vienas, „Bambeklis Bajoras“ žiūrovams primena, jog kartais patys svarbiausi ir širdžiai artimiausi dalykai slypi ne tolimuose kraštuose, o savame kieme.

Po spektaklio šeštokai apsilankė Saugomų teritorijų Nacionaliniame lankytojų centre. Čia pasijuto tarsi gamtos apsuptyje: žolynai, paukščiai, žiogai aplinkui, o užvertus galvą – debesys. Centro darbuotoja supažindino su Lietuvos saugomomis teritorijomis, gamtos cikliškumu. Mokiniai ne tik įgijo naujos informacijos, bet ir patys galėjo aktyviai dalyvauti (liesti, klausyti, pajausti ir kt.), atlikdami įvairias užduotis ir žaisdami interaktyvius žaidimus.

6 klasės informacija