20230509_094438

Antrokai ir trečiokai lankėsi Trakuose

  Gegužės 9 d. 2 ir 3 klasės mokiniai vyko į pažintinę ekskursiją Trakuose. Pirmiausia apsilankėme Trakų pilyje, kuri yra Galvės – vieno iš giliausių Lietuvos ežerų – saloje. Vėliau dalyvavome „AJ šokoladas“ edukacijoje.

  Visų pirma, vaikus nustebino tai, kad iki pilies teko eiti ilgu mediniu tiltu. Čia jie sužinojo, kad pilis pastatyta XIV a., buvusi viena iš Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijų, susipažino su pilies ekspozicija, kurioje eksponuojami muziejaus taikomosios dailės rinkiniai: baldai, pypkės, spaudai, laikrodžiai, porceliano bei stiklo dirbiniai, medžioklės trofėjai. Taip pat apsilankė pilies kalėjime. Na, o daugiausia dėmesio sulaukė priešpilyje esančios inkvizicijos laikotarpiu naudotų įrenginių kopijos.

  Apžiūrėję pilį lankėmės šokolado namuose „AJ šokoladas“ ir ten įkurtame šokolado skulptūrų muziejuje, kuriame eksponuojama virš 100 skirtingų skulptūrų iš šokolado. Pats šokolado namų savininkas Algimantas Jablonskas papasakojo, kad visi gaminiai čia gaminami rankomis ir pravedė pradinukams edukacinį šokolado gaminimo šou. Mokiniai pamatė, kaip ruošiami šokoladiniai saldainiai, ir patys juos gamino. O kaip smagu pažinti ir ragauti šokoladą! Užsiėmimo pabaigoje A. Jablonskas išrinko gražiausią  saldainį – jo autorė 2 klasės mokinė Agota Karžinauskaitė. Visi mokiniai gavo pažymėjimus, kuriais patvirtinama, kad dalyvavo tikro šokolado gaminimo šou, o aktyviausi dalyviai dar pelnė saldžius prizus.

  Iš Trakų pradinukai grįžo su šokolado gamintojų sertifikatais, dovanomis, patyrę smagių įspūdžių, įgiję žinių ir naujų patirčių.

Pradinių klasių mokytojos Nijolė Karkauskaitė ir Sigutė Žvinakienė

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter