Paskutinis skambutis nuaidėjo XIII Butrimonių gimnazijos abiturientų laidai

Čia liko mūsų paslaptys ir klaidos,
Laimingi šypsniai, ašarų lašai.
Čia liko mūsų pats gražiausias laikas,
Kurio, atrodo, buvo tiek mažai…

  Dar vienai Butrimonių gimnazijos abiturientų laidai nuskambėjo paskutinis skambutis, žymintis mokslo metų pabaigą ir prasidedančią egzaminų sesiją.

  Butrimonių Išganytojo bažnyčioje šv. mišias už abiturientus aukojo parapijos klebonas Virgilijus Balnys ir Aukštadvario parapijos klebonas Juozas Bakšys. Per mišias psalmes giedojo gimnazistė Akvilė Marcinkevičiūtė, skaitinius skaitė Airidas Gudelaitis ir Orintas Gudelevičius.

  Gimnazijos vidiniame kiemelyje vykusioje šventėje dalyvavo ir abiturientus sveikino klebonas Juozas Bakšys, gražius linkėjimus bei dovanėles skyrė Butrimonių bendruomenės „Šviesa“ pirmininkė Zita Lukoševičienė, seniūnas Andrius Karlonas, Alytaus rajono savivaldybės tarybos narys Kęstutis Patinskas ir abiturientų tėvai, padėkos žodžius išsakę ir gimnazijos mokytojams. Nuostabia daina, jautriais žodžiais savo ilgamečius choro draugus – dvyliktokus pasveikino gimnazijos choras ir jo vadovė Neringa Valvonienė, įteikdama atminimo taures bei įrėmintas kolektyvo nuotraukas. Prasmingus sveikinimo žodžius išsakė sceninės kalbos būrelio vadovė Asta Daironienė, buvusi dvyliktokų tikybos mokytoja Virginija Virmauskienė, o šokių kolektyvas „Gojelis“ ir jo vadovė  Živilė Patinskaitė pakvietė abiturientus paskutinį kartą šokti valsą su savo šokių partneriais.

  Dvyliktokai, savo auklėtoją Vilmą Mielaikienę į mokyklą atsivežę įspūdingai atrodančiu moderniu traktoriumi, su maršais buvo pasitikti vyresniųjų klasių gimnazistų, dalyvavo jau paskutinėje savo pamokoje ir, vedami pirmokų, vidiniame gimnazijos kiemelyje iškilmingai apėjo garbės ratą. Pradinių klasių mokytojos Ritos Peckuvienės pirmokai šiltai sveikino abiturientus įteikdami nuostabias rugiagėlių puokštes, originalius mėlynos spalvos varpelius.

  Gimnazijos vienuoliktokai, ruošę Paskutinio skambučio šventę, dovanojo abiturientams jautrias sielos stygas paliečiančią dainą apie prabėgantį laiką ir draugystę, o patys dvyliktokai nuoširdžiausius padėkos žodžius ir gėles skyrė savo mokytojams.

  Sveikindamas abiturientus, gimnazijos direktorius Valdas Valvonis pabrėžė, kad jų „trokštamas egzaminų rezultatas priklausys nuo buvusio ir dar būsimo kryptingo ir kruopštaus darbo, mokytojų profesionalumo, tėvų indėlio, mažos dalies sėkmės“.

  „Būkite atsakingi už savo veiksmus, rūpinkitės savo ateitimi, bet ir prisiminkite, kad turite moralinę atsakomybę už visą bendruomenę, mokyklą, aplinką. Dėkoju mokytojams ir tėvams – jūs kartu vedėte šiuos žmones per visus mokymosi metus, auginote sparnus ir padėjote kilti. Būtent jūs besąlygiškai tikėjote, skatinote, brėžėte ribas ir įkvėpėte taurioms mintims”, – kalbėjo Valdas Valvonis.

Butrimonių gimnazijos mokytoja Renata Balčiūnienė