20181121_104905

Lesyklėlių konkurse ,,Dar vienas gyvenimas“ nelikom nepastebėti…

Butrimonių gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus bendruomenė aktyviai dalyvavo lesyklėlių paukščiams konkurse ,,Dar vienas gyvenimas“. Gražiausios ir originaliausios lesyklėlės konkursą organizavo Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras. Konkurso tikslas ne tik lavinti mažųjų meistrelių kūrybines kompetencijas, tenkinti saviraiškos poreikius, bet ir skatinti vaikus suvokti gamtinę aplinką, domėtis atliekų antrinio panaudojimo galimybėmis.

Visą savaitę auklėtojos su vaikais domėjosi vienkartinio plastiko savybėmis, ribotomis jo perdirbimo galimybėmis, rūšiavimu. Gražia iniciatyva užsikrėtė visa darželio bendruomenė. Aktyvių konkurso dalyvių išradingumo ir kūrybingumo dėka plastiko pakuotės pavirto įvairių dydžių bei formų lesyklėlėmis. Pagaminti dirbiniai buvo dekoruoti pačia įvairiausia gamtine medžiaga. Lesyklėlės pačios įvairiausios – nuo itin originalių ir meniškų iki pačių paprasčiausių. Gaminant lesyklėlę buvo svarbus pats procesas, užsimezgęs glaudus emocinis ryšys tarp vaikų ir jų tėvelių. Lesyklėlių gausa paskatino dalyvius organizuoti teminę parodėlę. Surengta parodėlė akis džiugino ne vieną dieną. Ja grožėjosi ne tik mažieji meistreliai, jų tėvai, bet ir darželyje apsilankantys svečiai bei darbuotojai. Iš viso vaikai su artimaisiais sumeistravo 15 lesyklėlių.

Besidžiaugiant puikiai pavykusia lesyklėlių gaminimo akcija, darželio bendruomenę pasiekė džiugi žinia, jog mūsų darbeliai pateko tarp pačių gražiausių ir originaliausių dirbinių. Lapkričio 21 d. vaikučiai ir jų pedagogai buvo pakviesti į atliekų mažinimo savaitei skirtą renginį Alytuje. Konkurso dalyviai Alytaus miesto teatre stebėjo lėlių teatro spektaklį ,,Kontis ir Tvarkius“, dalyvavo edukacijose ir žaidimuose, skatinančiuose vienkartinio plastiko vartojimo mažinimą. Renginio metu visi turėjo galimybę pasigrožėti pačių originaliausių ir išradingiausių lesyklėlių ekspozicija. Konkurso organizatoriai apdovanojo visus dalyvius saldžiais prizais. Prasmingai praleidę laiką, kupini puikios nuotaikos vaikai sugrįžo namo.

Logopedė Rasa Kleponienė

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter