????????????????????????????????????

„Robotukų diena“ Butrimonių gimnazijoje

  Draugystė tęsiasi: šį kartą Butrimonių gimnazijos NVŠ būrelio „Interaktyvus animacijos ir programavimo pasaulis“ mokiniai ir mokytoja organizavo renginį „Robotukų diena“, į kurį pakvietė ir Simno gimnazijos NVŠ būrelio „VEX konstravimas ir kodavimas“ mokinius. Mūsų susitikimas vyko Birželio 1-ąją, todėl kartu atšventėme ir Vaikų ginimo dieną.

  Pirmiausiai šeimininkai parodė gimnazijos mokymosi ir laisvalaikio erdves, o jie turi kuo didžiuotis: vardiniai kabinetai, muziejus, edukacinės erdvės, sporto ir laisvalaikio įrenginiai, žaidimų aikštelės.

Robotukų dienai pasiruošėme daug įdomių užduočių. Mokiniai varžėsi šešiose komandose, mums talkino II g klasės NVŠ programuotojai. Pirmiausiai mūsų gimnazijos mokiniai pristatė savo veiklas su VEX robotais ir pateikė komandoms užduotį – pastatyti aukščiausią ir tvirčiausią bokštą (pastatė 1,48 m). Butrimonių gimnazijos mokytoja Jonė Poliakienė organizavo rungtis: „Atspėk paslėptą kompiuterio įrenginį“, klausimų atsakymų viktoriną Kahoot aplinkoje.

  Vėliau Simno ir Butrimonių gimnazijų mokytojos pasikeitė mokiniais. Simno mokiniai IT kabinete mokėsi dirbti piešimo programa: piešė robotukų dienos veikėją-robotą, o Butrimonių mokiniai mokėsi valdyti VEX robotus: reikėjo nustumti kubelius į nurodytą vietą arba sukelti vieną ant kito. Atlikę užduotį mokiniai dovanų gavo 3D spausdintuvu spausdintus raktų pakabukus, robotukus.

Pertraukėlės metu vaišinomės saldumynais ir aplankėme garsųjį Butrimonių miestelio fontaną. Apibendrindami susitikimą nutarėme, kad laimėjo draugystė: visi dalyviai gavo po padėkos raštą ir saldžią dovanėlę.

  Dėkojame Butrimonių gimnazijos mokiniams ir mokytojai už šiltą priėmimą ir turiningai praleistą laiką.

JIA NVŠ būrelio dėstytoja Danutė Česynienė