7

Mokytojų edukacinė išvyka į Krakių Mikalojaus Katkaus gimnaziją

  Birželio 27 d. Butrimonių gimnazijos mokytojai vyko į Kėdainių rajono Krakių Mikalojaus Katkaus gimnaziją, kur dalyvavo seminare ,,Edukacinės erdvės ir ugdymo procesas Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazijoje“. Mokytojai susipažino su gimnazijos istorija, edukacinėmis lauko erdvėmis, sėmėsi naujų idėjų, kaip edukacines erdves panaudoti ugdymo procese.

  Vėliau vyko edukacija „Kelias į marčias: išverptas, išaustas ir išsvajotas“ Ažytėnų Mikalojaus Katkaus sodyboje-memorialiniame muziejuje. Autentiška XIX a. pab. – XX a. pr. sodybos aplinka nukėlė į vidurio Lietuvos kaimo balanos gadynę. Dvi piršlių tebelaukiančios seserys pasakojo apie savo svajonių kelią į marčias, mokė jaunamartės buities darbų ir tradicijų, siūlė paragauti įvairių valgių, pasakojo savo meilės istorijas, įtraukė į piršlybų ir vestuvių scenas bei vaidinimą su muzika ir šokiais.

  Grįžtant namo buvo aplankytas Kėdainių senamiestis. Išvyka buvo turininga, mokytojai ne tik pasisėmė naujų idėjų, kaip panaudoti edukacines erdves ugdymo procese, bet turėjo galimybę pasidalinti ir savo gerąja patirtimi.

Butrimonių gimnazijos informacija

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter