DSC_0877

Butrimonių gimnazija kuria edukacinį filmą

Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras Butrimonių gimnazijai patikėjo sukurti 45 min. trukmės metodinį-pažintinį filmą „Etnologijos ir fizinio aktyvumo sąsajos edukacinėse erdvėse“. Mūsų gimnazija pasirinkta neatsitiktinai: keletą metų iš eilės respublikiniame Lietuvos švietimo ir mokslo ministerijos bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro organizuojamame „Mokyklų edukacinių erdvių“ konkurse tampame laureatais.

Gegužės 16 d. Butrimonyse susitiko filmo kūrybinės grupės nariai bei LMNŠC Gamtinio ir ekologinio ugdymo skyriaus vedėjas Almantas Kulbis, Gamtinio ir ekologinio ugdymo skyriaus metodininkė Stasė Mameniškienė bei gamtos mokslų daktaras, etnologas, mokslo istorikas, prof. dr. Libertas Klimka. Buvo aptartas būsimo filmo scenarijus, profesorius L. Klimka komentavo, kaip etninės kultūros papročiai sąveikauja su sveika gyvensena.

Svečiai stebėjo keletą filmavimo epizodų: gimnazijos muziejuje vyko kraštotyrininkės Danutės Anušauskienės bei muzikos mokytojos Neringos Valvonienės parengta „Lino kelio“ kompozicija, o gimnazijos lauko erdvėse pagal pradinių klasių mokytojos metodininkės Ritos Peckuvienės scenarijų pradinukai kūrė piemenukų šventės vaizdelį pagal Sekminių tradicijas.

Įvairios veiklos ištisus metus gimnazijos vidaus ir lauko edukacinėse erdvėse Butrimonių mokiniams jau įprastas ir pamėgtas dalykas: jie mielai leidžia laiką ne tik stadione, krepšinio aikštelėje, bet ir muziejuje, bibliotekoje. Kiekvienas turi galimybių pasirinkti sau artimą aplinką, kur jaustųsi saugus, galėtų tobulėti ir realizuoti savo gebėjimus. Taigi, kuriamas filmas – puiki galimybė bendradarbiauti ir dalintis gerąja patirtimi su bendraminčiais, siekiant praturtinti ugdymo turinį aktualiomis mokiniams ir visuomenei ugdomosiomis užduotimis ir veiklomis.

Butrimonių gimnazijos informacija