DSC_0677

Nacionalinis diktantas Butrimonių gimnazijoje

Nacionalinis diktantas – tarptautinis suaugusiųjų ir moksleivių raštingumą skatinantis konkursas. 2018-aisiais Nacionalinis diktantas organizuojamas jau 11-ą kartą. Pagrindinis konkurso organizatorių tikslas – paskatinti žmones didžiuotis unikalia lietuvių kalba, kalbėti ir rašyti ja taisyklingai. Šio Nacionalinio diktanto metu buvo diktuojamas vienuolio pranciškono, Vilniaus Bernardinų bažnyčios kunigo, buvusio disidento Juliaus Sasnausko tekstas „Vienkartinumas“.

Mūsų gimnazijoje diktantą rašė 22 dalyviai: 17 mokinių ir 5 suaugusieji. Džiugu, jog ne tik pasitikrino savo gimtosios kalbos žinias, bet ir išreiškė pasididžiavimą lietuvių kalba gimnazijos direktorius Valdas Valvonis, mokytojos, gimnazistai bei patys mažiausieji – ketvirtokai. Kovo 5 d. diktanto tekstas paskelbtas svetainėse www.diktantas.lt, DELFI ir www.vlkk.lt (su rašybos ir skyrybos paaiškinimais).

Kalbos grožis, minties erdvė, žodžio svoris ir prasmingumas – didelė galia, skatinanti didžiuotis mus visus vienijančia kalba, o kartu ir savo valstybe.