DSC_0043

100 kepurėlių Lietuvai

Vasario 15 d. Butrimonių gimnazijos Butrimonių ikimokyklinio ugdymo skyriuje buvo paminėtas 100-tasis mūsų šalies jubiliejus. Siekdami suprasti, kiek yra 100 – daug ar mažai, mažieji ugdytiniai dalyvavo akcijoje „100 kepurėlių Lietuvai“.

Trijų vėliavos spalvų kepurėlėmis vaikai puošė šventinio torto maketą, o šventei prasidėjus pasidžiaugė uždegtu torto fontanu. Visus šventės dalyvius džiugiai nuteikė trispalvės akcentai vaikų drabužėliuose: geltona – „bitučių“, žalia – „drugelių“, raudona – „boružėlių“ grupės auklėtinių. Šios vaikų grupelės savo choreografinėmis kompozicijomis, eilėraštukais, dainelėmis išreiškė vėliavos spalvas ir nusakė jų reikšmę trispalvėje.

Po diskusijų su mažaisiais nutarėme, kad pats tinkamiausias laisvės simbolis – paukščiai. Jais papuošėme salę, jais vaikučiai puošė ir skaitmenį 100, linkėdami Lietuvai visada būti nepriklausoma šalimi.

Šie vaikai – Lietuvos šimtmečio vaikai, todėl nuo jų meilės ir patriotizmo savo šaliai priklausys, koks bus kitas šalies šimtmetis.

Vyr. auklėtoja Alina Kurpoviesienė

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter