5

„Vilnius tavo kuprinėje“

  Vilniaus 700 metų jubiliejaus proga kviečia visus Lietuvos moksleivius ir mokytojus ne tik artimiau pažinti sostinę, bet ir pajusti emocinį ryšį su ja dalyvaujant nemokamose ekskursijose arba nuotolinėse edukacinėse pamokose. Šio projekto tikslas – interaktyviai supažindinti Lietuvos moksleivius su sostinės istorija ir šiuolaikiniu jos veidu.

  7 klasės mokiniai kartu su vadove Jone Poliakiene spalio 12 dieną dalyvavo nuotolinėje edukacinėje pamokoje „Vilnius tavo kuprinėje“. Mokiniai šioje pamokoje galėjo sužinoti, kokie žymiausi architektai kūrė Vilniaus senamiestį, kuo ypatinga gatvė, kurioje buvo nufilmuotas pirmas lietuviškas muzikos klipas, kada sostinėje išrasti lazeriai ir dar daug kitų dalykų. Mokiniai, susiskirstę į 5 komandas, išsirinko kapitoną, komandos pavadinimą ir dalyvavo protmūšyje apie Vilniaus istoriją. Nugalėjo „Kahootų“ komanda: Meda Nijolė Valaitytė, Smiltė Vinckaitė, Nojus Senūta, Ignas Sakavičius. Mokiniai linksmai ir įdomiai papildė žinias apie Vilnių.

  Spalio 26 dieną septintokai žada dalyvauti ekskursijoje po Vilniaus senamiestį „700 metų sav(it)ų istorijų“, kur supažindins su praeities ir dabarties Vilniumi. Ekskursijos stotelėse bus sujungiama miesto istorija ir modernumas, pabrėžiamos istorinės ir šių dienų asmenybės, prisidėjusios kuriant ar iki šiol kuriančios miestą.

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter