1

Gimnazistų edukacijos Kaune

  Spalio 19 d. III g klasės mokiniai ir jų vadovė Dalia Adžgauskienė lankėsi Maironio lietuvių literatūros muziejuje ir dalyvavo edukacijoje ,,Lietuvių literatūra trumpai ir išmaniai“. Edukatorė pristatė literatūros raidos laikotarpius, supažindino su pačiais įdomiausiais muziejaus eksponatais ir interaktyviomis veiklomis bei žaidimais. Gimnazistai buvo pakviesti įsitraukti į edukacinę veiklą – išbandyti gido vaidmenį ir patyrinėti tam tikrą lietuvių literatūros laikotarpį. Septyniose muziejaus salėse, įrengtose pažinimui ir mokymuisi skirtose erdvėse, mokiniai, suskirstyti grupelėmis, turėjo atsakyti į klausimus, atlikti užduotis bei pristatyti bendramoksliams.  Pateikti klausimai ir grupinis tyrimas leido mokiniams įsijausti į aptariamą literatūrinį laikotarpį, pajusti jo specifiką ir kartu pažinti svarbiausias konkretaus laikotarpio asmenybes.

  Po pietų lankėmės Pažaislio kamaldulių vienuolyne – ten dalyvavome edukacijoje  „Baroko paslaptys Pažaislio vienuolyne“. Vienuolyną XVII antroje pusėje įsteigė Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kancleris Kristupas Zigmantas Pacas, o statant dalyvavo iš Italijos pakviesti meistrai. Edukatorė supažindino mokinius su baroko epocha Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje, pristatė Pacų giminės istoriją, atskleidė Pažaislio ansamblio barokinės architektūros, tapybos ir skulptūros subtilybes bei simbolius.

 Tiriamojo pobūdžio edukacinės programos su įdomiomis ir netikėtomis užsiėmimų užduotimis leido patobulinti pažintinę, kūrybiškumo, pilietiškumo kompetencijas.