IMG-9340

Antrokai – projekto „Augu kartu su knyga“ dalyviai

  Vaikų dėmesį šiandien užkariavus socialiniams tinklams, mobiliesiems žaidimams telefonuose ir kitam skaitmeniniam turiniui, sudominti juos knyga neretai tampa vis didesnis iššūkis. Visgi mokslininkai įrodė, kad kokybiškos literatūros skaitymas nuo mažų dienų suteikia visapusiškos naudos. Knygos didina vaikų gebėjimą susikaupti, lavina vaizduotę, atmintį, kūrybiškumą, leidžia užmiršti rūpesčius, plečia žodyną, gerina rašymo įgūdžius ir ugdo brandžias asmenybes. Grožinė literatūra leidžia lengviau suprasti kitus, ugdo empatiją. Be to, vaikai skaitydami įsivaizduoja istorijas, o vaizduotė suaktyvina smegenų dalis, atsakingas už geresnį šalia esančio žmogaus, gamtos objektų supratimą, gebėjimą pažvelgti į pasaulį iš jo perspektyvos.

  Knygos vaiko gyvenime turi užimti tiek pat vietos, kiek ir žaidimai, todėl antros klasės mokinukai, jau pakankamai gerai įvaldę skaitymo techniką, leidžiasi į kelionę po knygų pasaulį dalyvaudami tęstiniame projekte „Augu kartu su knyga“, skirtu knygų skaitymo skatinimui.

  Rugsėjo 12 d. ištikimas knygos bičiulis, projekto sumanytojas ir rėmėjas LKKSS Vilniaus skyriaus ats. plk. Arūnas Dudavičius, buvęs istorijos mokytojas, kartu su projekto partnere Maryte Burneikiene susitiko su gimnazijos 2 klasės mokinukais ir jiems padovanojo nuostabias  knygas: Selemono Paltanavičiaus „Eime į gamtą“ ir Viltarės Platzner „Gediminas ir Vilniaus įkūrimo legenda“.

  Už naujutėlaites knygas projekto dalyviai nuoširdžiai dėkoja projekto rėmėjui verslininkui Jonui Sabeckui, UAB „Vagos prekyba“ atstovei Aistei Petrošienei.

  Mokslo metai jau įsibėgėjo, tad aktyviai vykdomos projekto veiklos, vis labiau įtraukiančios antrokėlius į stebuklingą knygų pasaulį.

 

                                                2 klasės mokytoja Rita Peckuvienė