1

Orestas Seilius – konkurso ,,Lietuvos istorijos žinovas“ finalininkas

  Kovo 1 d. Lietuvos Respublikos Seime vyko jau dešimtojo nacionalinio konkurso „Lietuvos istorijos žinovas“ finalinis etapas. Konkursą organizavo Lietuvos istorijos mokytojų asociacija. Šiame konkurse gimnazijai atstovavo I turo nugalėtojas II g klasės mokinys Orestas Seilius (mokytoja Dalia Adžgauskienė). Konkurso tikslas – prasmingai paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, skatinti kiekvieną Lietuvos pilietį nuolat domėtis Lietuvos istorija, stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe.

  Dalyvius pasveikino Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas ir kiti svečiai. Kol vertinimo komisija tikrino atliktas užduotis, konkurso dalyviams buvo organizuota ekskursija po LR Seimą, o mokytojai dalyvavo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Lauryno Kasčiūno paskaitoje „Valstybės visuotinė gynyba“.

  Konkursas ,,Lietuvos istorijos žinovas“ tai galimybė dar sykį atrasti savo šalies istoriją, prisiminti kas esame, ko pasiekėme kaip tauta ir valstybė.

Istorijos mokytoja Dalia Adžgauskienė

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter