Bendra

Baigiamasis projekto „Augu kartu su knyga 2024“ renginys

  Butrimonių gimnazijos 2 klasės mokiniai jau antrus metus dalyvauja projekte „Augu kartu su knyga“. Projekto tikslas – formuoti mokinių įprotį skaityti, kas padėtų gilinti žinias ir skaitymo patirtį pritaikyti socialinių santykių kūrimui su aplinka (bendraamžiais, tėvais, mokytojais), problemų sprendimui ir kūrybinei saviraiškai.

  Viso projekto metu gimnazijos antrokai buvo skatinami domėtis knygomis, atliko įvairias užduotėles, gamino mylimiausių perskaitytų knygų veikėjų kaukes, inscenizavo, piešė labiausiai patikusius personažus. Vaikai kūrė ir minė mįsles, o norėdami pasitikrinti, ką atsimena iš perskaitytų knygų, organizavo viktorinas, mintis apie perskaitytas knygas užrašydavo į skaitymo sąsiuvinį. Į projektą buvo įtraukti ir mokinių tėveliai. Namiškiai kiekvieną dieną bent 20 minučių skirdavo garsiniam skaitymui su savo vaiku. Projekto metu tobulėjo vaikų šnekamoji kalba drąsiai išsakant mintis, įvardijant jausmus, lavėjo fantazija, buvo ugdoma pažinimo, pilietiškumo, kultūrinė, kūrybiškumo, komunikavimo, socialinė bei emocinė kompetencijos.

  Balandžio 24 d. Butrimonių bibliotekoje vyko baigiamasis projekto „Augu kartu su knyga“ renginys. Visi gimnazijos pradinių klasių mokiniai stebėjo Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos teatriuko „Šakar makar“ pasirodymą pagal poeto Martyno Vainilaičio poeziją ,,Lapės Mikasės nuotykiai“, dalyvavo miriorama – vaizduotės išlaisvinimo edukacijoje.

  Nuoširdžiai dėkojame svečiams: projekto sumanytojui ir partneriui, LKKSS Vilniaus skyriaus ats. plk. Arūnui Dudavičiui, buvusiam istorijos mokytojui, ištikimam knygos bičiuliui, buvusiai ilgametei Pivašiūnų bibliotekos bibliotekininkei Marytei Burneikienei už padovanotas knygutes bibliotekai ir Butrimonių gimnazijos bibliotekininkei Astai Daironienei už bendravimą ir bendradarbiavimą viso projekto „Augu kartu su knyga“ metu.

Butrimonių gimnazijos antros klasės mokytoja Rita Peckuvienė

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter