IMG_20240430_112626

Lietuvos sporto muziejuje apdovanoti rašinių konkurso laureatai

  Lietuvos sporto muziejus šiais metais jau 19 -tą kartą organizavo mokinių rašinių apie sportą konkursą. Balandžio 30 d. Lietuvos sporto muziejaus pagrindinėje ekspozicijų salėje buvo apdovanoti šio respublikinio konkurso nugalėtojai ir laureatai. 2024 m. konkurso tema buvo „Olimpiniai startai ir pergalės“, skirta Paryžiuje vyksiančioms olimpinėms žaidynėms. Pasak konkurso organizatorių, sulaukta virš 50 rašinių iš įvairių Lietuvos kampelių: nuo Radviliškio, Panevėžio, Molėtų, Šiaulių, Lazdijų, Pakruojo, Alytaus, Veisiejų iki pat Kauno miesto.

  Butrimonių gimnazijos atstovai šiame konkurse dalyvavo 15-tą kartą iš eilės. Kaip ir kasmet, rezultatas nenuvylė – II g klasės mokinei Emilijai Supranavičiūtei (I-II g klasių grupėje) skirta II vieta. Pasak Emilijos, pasidomėti olimpiečio disko metiko Virgilijaus Aleknos sportiniu keliu ją paskatino lengvaatlečio sūnaus Mykolo Aleknos balandžio mėnesį pasiektas disko metimo rekordas. Emilija teigia, kad sportininko V. Aleknos pavyzdys ją iš tikrųjų sužavėjo – jo pasiekimai neįtikėtini: tai vienintelis tituluočiausias visų laikų Lietuvos sportininkas, savo kolekcijoje turintis net du olimpinius aukso medalius.

  Dėkojame konkurso organizatoriams už mokinių skatinimą domėtis sporto istorija, olimpiniu judėjimu, sportininkais-olimpiečiais, jų sėkmės istorijomis bei sveika gyvensena.

Daugiau informacijos

Irena Šimanskienė

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter