20240524_120941

III g klasės mokiniai – iniciatyvos ,,Šok į tėvų klumpes“ dalyviai

  Gegužės 24 d. Butrimonių gimnazijos III g klasės mokiniai prisijungė prie LMNŠC iniciatyvos ,,Šok į tėvų klumpes“. Iniciatyvos tikslas – suteikti  mokiniams profesinio veiklinimo paslaugas, ugdyti mokinių karjeros kompetencijas, įtraukiant į šį procesą mokinių tėvus ar globėjus, supažindinant su artimųjų profesijomis ir fizinėmis darbo vietomis. Lydimi klasės vadovės Dalios Adžgauskienės, mokiniai apsilankė Alytaus rajono savivaldybės Butrimonių seniūnijoje, kur dirba Augustės tėtis Kolia Jakipčuk vyresniuoju žemės ūkio skyriaus specialistu. Jis supažindino su žemės ūkio pasėlių deklaravimo subtilybėmis, Nacionalinės mokėjimo agentūros nauda Lietuvos ūkiui ir kt.

  Mokiniai susitiko su Butrimonių seniūnijos seniūnu Andriumi Karlonu. Seniūnas papasakojo apie savivaldą, seniūno darbą ir atsakomybes, kasdienes veiklas bei pavaišino ledais. Mokiniai domėjosi, kokio išsilavinimo, gebėjimų ir kompetencijų reikia, norint tapti seniūnu.

  Ši ugdymo karjerai iniciatyva suteikia mokiniams progą pamąstyti apie savo galimybes, ugdo pažinimo ir profesines kompetencijas.

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter