20240613_125456

I g klasės mokinių ekskursija „Lietuvos istorijos mozaika Kauno muziejuose“

  Birželio 13 d. I g klasės mokiniai kartu su klasės vadove Lyda bei mokyklos psichologe Vitalija buvo išvykę į pažintinę ekskursiją „Lietuvos istorijos mozaika Kauno muziejuose“.

  Pirmasis aplankytas muziejus buvo Lietuvos medicinos ir farmacijos istorijos muziejus. Tai  – vienas unikaliausių muziejų Pabaltijyje. Muziejaus steigėjas – Kauno medicinos universitetas. Mokiniai turėjo galimybę pamatyti farmacijos skyriaus ekspoziciją, receptų kambarį (oficiną), koktoriją (kur buvo gaminami užpilai bei nuovirai), materialinį kambarį (kur buvo laikomos medžiagų atsargos), laboratoriją, rūsį su įdomiais eksponatais. O klausant šmaikštaus gido pasakojimo laikas neprailgo.

  Antrasis- Maironio lietuvių literatūros muziejus. Ten mokiniai dalyvavo edukacijoje „Išmanyk Maironį“. Apžiūrėję Maironio namus bei išklausę trumpo ir įdomaus edukatorės pasakojimo apie svarbiausias poeto gyvenimo detales, mokiniai buvo pakviesti dalyvauti viktorinoje, kupinoje skirtingo tipo ir sudėtingumo klausimų. Edukacija vyko naudojant išmaniąsias technologijas: Kahoot! programėlę, planšetinius kompiuterius ir išmaniąją lentą.

  Kauno pilis- trečiasis mūsų aplankytas muziejus. Nemuno ir Neries santakoje esanti pilis buvo pastatyta XIV a. kryžiuočių antpuoliams atremti. Tai ne tik seniausia mūrinė pilis Lietuvoje, bet ir vienintelė, turinti dvi eiles gynybinių sienų, pirmą kartą rašytiniuose šaltiniuose paminėta dar 1361 m. Pilyje veikė kalėjimas, kuriame kalėjusių sielos, iki šiol neradusios ramybės, naktimis vaidenasi Kauno pilyje. Kartu su gidu mokiniai dėliojo Kauno pilies istorijos mozaiką.

  Na, ir ketvirtasis mūsų aplankytas muziejus – Kauno „Akropolis“. O kaipgi be jo – būnant Kaune neapsilankyti PPC būtų „griekas“.

                                                                                          Lyda Karlonienė

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter