100

Patriotiškumo ugdymo stovykla

  Butrimonių gimnazistai š. m. birželio 18-20 d. dalyvavo mokinių patriotinio ugdymo stovykloje, kurią inicijavo Lietuvos Šaulių sąjungos Karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-oji rinktinė. Stovyklos tikslas – organizuoti turiningą ir aktyvų mokinių užimtumą, ugdyti mąstančią, pilietišką, savarankišką, fiziškai aktyvią asmenybę, skatinti domėjimąsi Lietuvos Šaulių sąjunga ir Lietuvos kariuomene.

  Stovykla prasidėjo Metelių regiono parko teritorijoje prie Dusios ežero. Čia mokiniams draugiškai bendradarbiaujant teko įsirengti stovyklavietę, pasistatyti palapinę nakvynei. Tai atlikus mokinių laukė pažintinis žygis dviračiais po Metelių regioninio parko apylinkes. Pasiskirstę į dvi grupes, lydimi istorijos mokytojos Dalios Adžgauskienės ir IT mokytojos Jonės Poliakienės, stovyklos dalyviai leidosi su dviračiais į ištvermės reikalaujantį pažintinį žygį.   Stovyklautojai grožėjosi nuostabiais peizažais, susipažino su čia esančių kaimų išskirtinumais bei klausėsi Metelių regioninio parko direkcijos reindžerio Artūro Pečkio pasakojamų įvairių istorijų apie Metelių regioną. Sugrįžus į stovyklavietę visų laukė Lietuvos šaulių sąjungos parūpinti pietūs.

  Truputį pailsėję po žygio mokiniai aktyviai leido laiką dalyvaudami sportinėse estafetėse, žaisdami įvairius judrius žaidimus bei laikydamiesi visų saugumo priemonių maudėsi ežere, o vakare leidosi į naktinį žygį. Labai smagu, kad į stovyklą atvyko ir tėvelių. Emilio ir Liepos tėčiai aktyviai dalyvavo stovyklos veikloje bei pasirūpino, kad mokiniai nebūtų alkani, iškepė mokiniams vakarienei šašlykų, lydėjo stovyklautojus naktiniame žygyje, o sugrįžus tėčiai parengė staigmeną ir visus pakvietė lauže kepti bulves, kurios buvo tikras skanumėlis.

  Truputį buvo apmaudu, kad rytą atsikėlus subjuro orai, prasidėjo lietus ir pavalgius Emilio tėčio pusryčiams paruoštos kiaušinienės teko keisti planus ir anksčiau negu planuota išvykti iš stovyklavietės. Sugrįžę į gimnaziją stovyklos dalyviai toliau tęsė veiklas: aktyviai diskutavo apie bendradarbiavimą, draugystę, pagalbą draugui bei aptarė prie ežero praleistą laiką.

  Trečioji stovyklos diena buvo skirta plačiau susipažinti su Lietuvos Šaulių sąjunga, Lietuvos kariuomene. Stovyklautojai atidžiai klausėsi Lietuvos kariuomenės KASP Dainavos apygardos 1-osios rinktinės 102 kuopos kario savanorio Rimvydo Šinkariuko paskaitos, žiūrėjo filmukus bei aktyviai dalyvavo praktiniuose užsiėmimuose, mokėsi stabdyti kraujavimą bei suteikti pirmąją pagalbą nukentėjusiam. Labai patiko praktiniai užsiėmimai, kurių metu stovyklautojai mokėsi, kaip patiems pasigaminti apraišus, naudojant virves ir karabinus pačiam persikelti per vandens telkinį ir kaip tai padaryti, jei dar turi su savimi persikelti didelę kuprinę.

  Trys dienos stovykloje pralėkė labai greitai, prasmingai, turiningai ir linksmai. Labai džiaugiamės, kad tėveliai Žygintas Senūta ir Aurimas Lukošiūnas dalyvavo mūsų stovykloje. Labai jiems AČIŪY

  Dėkojame istorijos mokytojai D. Adžgauskienei už bendradarbiavimą, gimnazijos jaunųjų šaulių vadovei Ramutei Jablonskienei už pagalbą organizuojant šią stovyklą bei LŠS Karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės štabui už skanius pietus kiekvieną dieną.

Stovyklos vadovė Jonė Poliakienė

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter