20240920_130929

Trečiokai sulaukė svečių – projekto „Augu kartu su knyga“ rėmėjų

  Jau trečius metus Butrimonių gimnazijos trečia klasė ir ARSVB Butrimonių filialas dalyvauja projekte „Augu kartu su knyga“, skirtame vaikų knygų skaitymo skatinimui. Projekto tikslas – formuoti sąmoningo skaitymo įgūdžius, kas padėtų gilinti žinias ir skaitymo patirtį pritaikyti socialinių, emocinių santykių kūrimui su aplinka, problemų sprendimui ir kūrybinei saviraiškai.

  Rugsėjo 20 d. gimnazijos trečiokus aplankė projekto sumanytojas, rėmėjas LKKSS Vilniaus skyriaus karininkas Arūnas Dudavičius bei projekto partnerė Marytė Burneikienė. Susitikimas buvo smagus: vaikai su svečiais kalbėjosi apie vasaros atostogas, keliones, perskaitytas knygas, apie olimpiadą Paryžiuje, apie sveiką gyvenseną, apie valią ir ryžtą siekti daugiau, apie projekto tikslus ir uždavinius jiems įgyvendinti.

  Trečiokai ir vėl sulaukė nuolatinių projekto rėmėjų – verslininko Jono Sabecko, „Vagos prekyba“ atstovės Aistės Petrošienės bei A. Dudavičiaus dovanų, dar dažais kvepiančių knygų: V. V. Landsbergio ,,Arklio Dominyko meilė“, A. Lindgren ,,Ronja plėšiko duktė“, O. Proislerio ,,Plėšikas Hocenplocas“. Projekto rėmėja M. Burneikienė vaikams padovanojo skaitymo dienoraščius, perskaitytoms knygoms užrašyti ir pavaišino skaniais, sultingais raudonskruosčiais obuoliais.

  Mokslo metai jau įsibėgėja, o su jais kartu ir projekto veiklos, vis labiau trečiokus įtraukiančios į stebuklingą knygų pasaulį.

  Skaitymas nėra natūralus prigimtinis procesas, todėl šį veiksmą turime formuoti valingai nuo pat gimimo ir diena dienon.

                                                3 klasės mokytoja Rita Peckuvienė