EUROPOS KD

Butrimonių gimnazistai paminėjo Europos kalbų dieną

  Europos kalbų diena – kasmet rugsėjo 26-ąją minima šventė, kurios tikslas – skatinti kalbų mokymąsi ir kalbinę įvairovę Europoje. Šiais metais Butrimonių gimnazijos I g, II g ir IV g klasių mokiniai dalyvavo integruotoje istorijos ir anglų kalbos pamokoje, kurią vedė mokytojos Asta Gudelaitienė ir Dalia Adžgauskienė. Pamokos metu buvo ne tik aptarta Europos kalbų įvairovė, bet ir pabrėžta kalbų svarba mokantis istorijos bei suprantant skirtingų šalių kultūras. Mokiniai išsamiau sužinojo apie įvairias Europos tautas, jų kalbas bei istorinius ryšius, kurie per amžius formavo žemyno kultūrinį ir kalbinį paveldą.

  Be teorinės dalies mokiniai aktyviai dalyvavo praktinėje veikloje – protmūšyje, kur savo įgytas žinias galėjo pritaikyti ir pagilinti. Protmūšio klausimai buvo susiję su Europos kalbų įvairove, jų paplitimu bei istorija. Ši veikla skatino mokinius mąstyti kūrybiškai, bendradarbiauti tarpusavyje ir greitai reaguoti į klausimus, taip sustiprindama ne tik jų žinias, bet ir komandinio darbo įgūdžius.

  Tokia tarpdisciplininė pamoka suteikė galimybę mokiniams ne tik tobulinti kalbos įgūdžius, bet ir giliau suvokti kalbų vaidmenį globaliame pasaulyje, taip pat įvertinti kalbų įvairovės ir tarptautinio bendravimo svarbą.

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter