Gegužės 23 dieną 6 klasės mokiniai, lydimi biologijos mokytojos Vilmos Mielaikienės ir technologijų mokytojos Neringos Jančauskaitės, lankėsi Alytaus STEAM atviros prieigos centre.
Mokiniams biologijos ir chemijos laboratorijoje vyko praktinis užsiėmimas ,,Tirpalų rūgštingumo nustatymas indikatoriais ir jutikliais“. Veiklos metu šeštokai išsiaiškino, kaip klasifikuojami tirpalai pagal jų rūgštingumą, patys paruošė tirpalus, sužinojo, kas yra indikatoriai, tirpalo rūgštingumą nustatė raudonojo kopūsto indikatoriumi ir pH jutikliu, pildė duomenų lenteles.
Užsiėmimo ,,Idealių pusryčių formulė“ metu maisto technologijų, kulinarinio paveldo ir sveikatingumo laboratorijoje mokiniai sukūrė tobulą sveikų pusryčių lėkštę; pasisėmė žinių apie vitaminus ir sužinojo, kokia yra pagrindinė taisyklė sveikų pusryčių lėkštėje; patys juos pasigamino ir degustavo. Įgyta patirtis padės mokiniams rinktis sveikesnį, tvaresnį maistą.