11.

Netradicinė šokio pamoka „Šokanti vasara“

Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamas projektas Nr. 09.2.1-SFA-V-719-01–0001 „Kokybės krepšelis“

 Vasarai džiuginant šiltais orais, birželio 3 d. trečios klasės mokiniams vyko netradicinė šokio pamoka „Šokanti vasara“ lauke, Butrimonių gimnazijos edukacinėse erdvėse.

  Pamokos pradžioje kartu su mokiniais buvo aptartas pamokos uždavinys, darbo formos, lūkesčiai. Mokiniai stebėjo ir diskutavo, kokie vasarą vyksta gamtos reiškiniai, kas ir kaip aplinkoje juda. Atlikome smagų apšilimą su muzika. Po jo šokio mokytoja Živilė Patinskaitė pateikė kūrybinę užduotį – mokiniai grupėse tyrinėjo, kaip judesiu galima perteikti gamtos reiškinius, judančius ir nejudančius aplinkos objektus. Judesiams perteikti mokiniai naudojo netradicines priemones – spalvotus kutus. Atlikus kūrybinę užduotį, vyko grupių darbo pristatymas ir aptarimas. Mokiniai aptarė kiekvienos grupelės pasirodymą, diskutavo, ką juo perteikė, kokius gamtos reiškinius vaizdavo. Galiausiai visų grupelių kūrybą sujungėme į vieną bendrą kompoziciją „Šokanti vasara“.

  Mokiniams pamoka buvo įdomi ir naudinga, pakeitė mokyklos aplinką, leido pabūti gryname ore bei įgauti praktinių žinių. Vaikai, būdami gryname ore, geriau įsisavina naują medžiagą, gali čia ir dabar ieškoti atsakymų į jiems iškilusius klausimus, teoriją iš karto derinti su praktika. Mokydamiesi gamtoje jie tampa drausmingesni, draugiškesni, išradingesni, vyksta tikslesnis, nuoseklesnis darbas grupėse.

  Įgyvendintos  ,,Kokybės krepšelio“ veiklos: 1.2. Savivaldaus ir patyriminio ugdymo(si) diegimas dalykų pamokose. 1.3. Ugdymo proceso organizavimas kitose edukacinėse aplinkose gimnazijoje ir už gimnazijos ribų – ,,klasė be sienų“.