245084137_590188118928835_6147597407127618122_n

Netradicinė šokio pamoka „Rudens lapų sūkury“

  Gražią ir saulėtą spalio 7 dieną pirmos klasės mokiniams vyko netradicinė šokio pamoka „Rudens lapų sūkury“ lauke, Butrimonių gimnazijos edukacinėse erdvėse. Pirmiausia mokytoja pristatė pamokos tikslą ir uždavinius. Mokiniai džiaugdamiesi rudenėliu rinko klevo lapus, juos lygino, tyrinėjo, aptarė ir įvardino jų spalvas, lavino pastabumą, smulkiąją motoriką. Prisirinkę spalvotų rudens lapų, drauge aptarėme metų laiko – rudens ypatybes.

  Vėliau mokiniai atliko smagų apšilimą su muzika, po kurio mokytoja pakvietė visus kartu pasimokyti ir pašokti nuotaikingus rudens lapų šokius. Judesiams atlikti ir perteikti mokiniai naudojo pradžioje pamokos prisirinktus spalvotus klevo lapus. Po šių pratimų mokytoja pateikė kūrybinę improvizacinę užduotį, kurios metu mokiniai tyrinėjo, kaip juda: greitai, lėtai, sukasi, krenta lapai ir visa tai patys bandė perteikti judesiu.

  Pamokos pabaigoje mokiniai žaidė linksmą žaidimą „Veidrodis“, kuris skirtas plėtoti supratimą apie judesių koordinavimą ir jungimą. Vienas mokinys buvo vedėjas – improvizavo, kūrė įvairius judesius, susijusius su rudens gamtos reiškiniais, kitas mokinys atliko (atkartojo) vedėjo rodomus judesius. Po keleto minučių šokantieji pasikeitė vaidmenimis.

  Teigiamos mokinių emocijos, džiaugsmas akyse ir nuoširdus juokas parodė, kad mokiniams netradicinė pamoka lauke patiko. Jie šoko, kūrė, tyrinėjo gamtoje vykstančius rudens reiškinius. Taip buvo sužadintas mokinių smalsumas, noras klausinėti, pastabumas ir vaizduotė. Tokios pamokos mokiniams suteikia minčių, veiksmų laisvę ir skatina kūrybiškumą.

                                                                                 Šokio mokytoja Živilė Patinskaitė