anglu-pamokos-internete

Anglų kalbos pamoka penktokams Butrimonių miestelio parduotuvėse

  Daug dalykų įsisavinama greičiau, atsimenama ilgiau, kai teorija derinama su praktika, kai mokomasi ne tik iš vadovėlių, bet ir iš gyvenimiškos patirties, kai išeinama iš komforto zonos.

  Spalio mėnesį Butrimonių gimnazijos 5 klasės mokiniai anglų kalbos mokėsi netradicinėje aplinkoje – pamoka vyko Butrimonių miestelio parduotuvėse. Pamokos metu mokiniai praktiškai atliko pateiktas užduotis: surado nurodytų dešimties produktų pavadinimus angliškai, turėjo galimybę pabūti pirkėjais bei pardavėjais ir ,,nusipirkti“ pasirinktas prekes. Pirkdami prekes, mokiniai kalbėjo angliškai, pavartojo pamokose išmoktas frazes bei posakius. Grįžę į mokyklą aptarė atliktą veiklą, išsamiai pristatė įsigytas prekes, pasidalino sėkmėmis ir nesėkmėmis.

  Patyriminio ugdymo pamokoje mokiniai tobulino ne tik dalykines anglų kalbos kompetencijas, bet ir bendrąsias: aktyviai dalyvauti, bendrauti ir bendradarbiauti, gebėti dirbti porose ir prisiimti atsakomybę už rezultatus pamokoje. Mokiniai turėjo galimybę pasitikrinti ir įsivertinti savo komunikacinius gebėjimus neformalioje aplinkoje.

  Penktokams netradicinė pamoka už mokyklos ribų paliko gerą įspūdį – keliaudami atgal jie linksmai dalinosi pirkimo įspūdžiais, kartojo žodžius ir pavadinimus.

  Pamoką vedė anglų kalbos mokytojos  Aldona Krikvienė ir Asta Gudelaitienė

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter