DSCN7840

Rytmetys „Sportuok, judėk ir žaisk, tingėti sau neleisk.“

Vasario mėnesį Butrimonių gimnazijos ikimokyklinio skyriaus vaikai pradėjo muzikine sportine švente. Ji vainikavo visos savaitės ugdytinių sportinę veiklą darželio patalpose ir žiemos pramogas lauke.

Žiema šiemet nepagailėjo ledo ir sniego, o tai tikras džiaugsmas mažiesiems. Smagu buvo važinėtis ir leistis nuo kalniuko su rogutėmis, stebėti žiemos gamtą ir spalvas, bėgioti po purų sniegą. Darželyje buvo išbandyti interaktyviųjų grindų judrieji žaidimai – futbolas, tenisas, boulingas, šuoliukai į tolį ir kt. Tai pasiteisino – vaikams šie žaidimai įdomūs, aktyvinantys, teikiantys gerų emocijų. Šventė prasidėjo šokių vadovės Živilės Patinskaitės pravesta ritmine mankšta. Po to vaikučiai pasiskirstė į komandas ir skanduotėmis pradėjo sportines varžytuves. Priešmokyklinukai varžėsi įvairiose estafetėse, kur reikėjo bėgti, pralįsti, perlipti, perduoti. Mažesnieji rinko spalvotus rutuliukus draugui į kuprinę, į savo kibirėlius, varžėsi statydami piramides, lindo pro tunelius. Vėliau visi kartu pašoko dar keletą ritminių šokių – jautėsi ir sportinis azartas, ir gera nuotaika.

Už aktyvumą visi buvo apdovanoti „sveikatą tausojančiais“ mandarinų medaliais. Vaikai skirstėsi geros nuotaikos, pasiryžę ir toliau būti aktyvūs, sportiški, nedraugauti su jokiais „tingiu-nė-krust“. Mūsų ikimokyklinis skyrius priklauso sveikatą stiprinančių mokyklų grupei, todėl pirmenybė teikiama ne tik sveikai mitybai, bet ir aktyviam judėjimui.

Auklėtoja Alina Kurpoviesienė