46507352_10161116687800187_5846118022263078912_n

Iškovota pergalė konkurse ,,Euroscola 2018“

Lapkričio 21 d. Butrimonių gimnazijos komanda dalyvavo konkurso ,,Euroscola 2018“ finale ir iškovojo pagrindinį prizą – 2019 m. gegužės 21 d. kelionę į Europos Parlamentą Strasbūre. Kartu vyksime su Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijos komanda. Euroscola mokyklų atrankas Lietuvoje vykdo Europos Parlamento Informacijos biuras. Butrimonių gimnazijos mokiniai Lietuvai Europos Parlamente atstovaus jau trečiąjį kartą. Strasbūre moksleiviai dalyvaus jaunimo debatuose ir balsavime ES klausimais, modeliuojant realaus Europos Parlamento darbą.

Visos komandos finalistės rungėsi trijuose etapuose. Pirmajame komandos pristatė savo mokyklas bei vertino kitų komandų pasirodymus, antrajame etape kovojo protmūšyje, kurį sudarė trys turai: bendros žinios apie Europos Sąjungą, Europos Parlamento darbą ir galias bei Europos Sąjungos naujienų turas. Trečiajame etape komandos atlikdamos užduotis parodė žinias apie Europos Sąjungos valstybes, jų istoriją, žymius žmones, atradimus, geografiją.

Butrimonių gimnazijos komandą sudarė: IVg klasės mokiniai Lukas Sudvajus, Justinas Straigis, Edita Silvanavičiūtė, Viktorija Masaitytė, Edvardas Židelevičius ir IIIg klasės mokiniai: Raimonda Abramavičiūtė, Mantas Stepanavičius, Valentinas Straigis, Odeta Kalendauskaitė, Gerda Černiauskaitė.

Komandą konkursui ruošė mokytojos Dalia Adžgauskienė ir Jonė Poliakienė. Šiam konkursui teko skirti ypač daug laiko, skaityti ne tik literatūrą apie Europos Sąjungą, bet ir domėtis įvairiomis naujienomis internete bei socialiniuose tinkluose. Pergalei iškovoti reikėjo labai daug pastangų ir, žinoma, žinių.

Raimonda Abramavičiūtė, III g klasės mokinė