21

Septintokų išvyka Vilnių

  Spalio 26 dieną 7 klasės mokiniai vyko į Vilnių, dalyvavo ekskursijoje „Vilnius tavo kuprinėje“. Ekskursijos stotelėse buvo sujungiama miesto istorija ir modernumas, pabrėžiamos istorinės ir šių dienų asmenybės, prisidėjusios kuriant ar iki šiol kuriančios miestą. Ekskursija vyko vaikams pasiskirsčius į 6 asmenų komandas ir atliekant užduotis. Mokiniai aktyviai atsakinėjo į gido klausimus bei atliko gautas užduotis, už jas gaudami taškus. Dviem komandoms surinkus vienodą taškų skaičių, teko atlikti papildomą užduotį, kad būtų išsiaiškinta komanda-nugalėtoja. Komandos-nugalėtojos buvo apdovanotos saldžiais prizais. Taigi, septintokai susipažino su praeities ir dabarties Vilniumi.

  Vėliau su mokiniais vykome į edukacinį užsiėmimą „Susipažink su Vilniaus televizijos bokštu“. Gidas Gediminas išsamiai ir įdomiai papasakojo Vilniaus televizijos bokšto istoriją, bokšto statybos etapus bei apie Sausio 13 dienos įvykius prie bokšto. Sužinojome, kad Vilniaus TV bokštas yra aukščiausias statinys Lietuvoje ir teisėtai užima garbingą vietą tarp aukščiausių pasaulio televizijos bokštų. TV bokšto aukštis – 326,4 m. Pagal aukštį jis yra 8-as Europoje ir 26-as pasaulyje. Su greitaeigiu liftu pasikėlę į 19 aukštą grožėjomės Vilniaus panorama. Stovėdami ant besisukančios platformos gėrėjomės rudeniškais Vilniaus vaizdais.

  Vėliau septintokų laukė dar vienas iššūkis – apsilankymas pabėgimo kambariuose: „Banko apiplėšimas“, „Ateiviai“, „Slaptas kalėjimas“ ir „Apleista laboratorija“.

  Burtų keliu pasiskirstėme į 4 komandas. Kiekviena komanda ėjo į skirtingus pabėgimo kambarius. Buvo nerimo, ar pavyks išeiti iš pabėgimo kambario suradus raktą. Mokiniai mokėsi bendradarbiauti, logiškai mąstyti, pasitikėti vienas kitu, susitelkti, išlikti ramūs, kad pavyktų įveikti pateiktas užduotis, surasti raktą ir atsirakinti duris.

  Pavargę, bet linksmi, aptarinėdami savo išvyką, grįžome namo. Išvykoje mokinius lydėjo psichologė Vitalija Baranauskienė ir klasės vadovė Jonė Poliakienė