IMG_2832

Narai-gelbėtojai: kai orai labai permainingi, ledu pasitikėti negalima

  Sausio 12 d. Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 2-osios komandos narai-gelbėtojai pakvietė Butrimonių gimnazijos mokinius į neįprastą pamoką ant užšalusio vandens telkinio.

  Gelbėtojai akcentavo saugų ir atsakingą elgesį prie užšalusio vandens telkinio – kai orai labai permainingi, ledu negalima pasitikėti. Ypač atsargiems reikia būti prie kranto, nes čia ledas silpnesnis, jame gali būti įtrūkimų. Jei vis tik įlūžote, labai svarbu nepasiduoti panikai ir neprarasti savitvardos. Įvertinus situaciją reikia bandyti ropštis ant ledo į tą pusę, iš kur atėjote, nes ten ledas tvirtesnis. Ant ledo užšliaužti reikia plačiai ištiesus rankas, kad padidėtų atramos plotas, stengtis kaip galima daugiau krūtine užgulti ledą, tada atsargiai ant jo iškelti vieną koją, po to kitą ir ridentis nuo eketės kuo toliau į tą pusę, iš kur atėjote. Pamačius skęstantį žmogų reikia veikti greitai ir ryžtingai: nedelsiant kviesti pagalbą bendruoju pagalbos numeriu 112, o tada bandyti saugiai padėti skęstančiajam.

  Nuoširdžiai dėkojame Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 2-os komandos narams-gelbėtojams už netradicinę ir itin naudingą pamoką.

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter