P1090859

Edukacinė gamtinė-ekologinė išvyka ,,Medžiai galiūnai“

Spalio 11d. Butrimonių gimnazijos 1 -2 kl. mokiniai su mokytojomis N. Karkauskaite ir S. Žvinakiene vyko į projekto ,,Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“ edukacinę gamtinę- ekologinę išvyką, kurios programa- ,,Medžiai galiūnai“. Ji vyko Vilniaus rajone, Dūkštose, Neries regioniniame parke.

Užsiėmimas prasidėjo Neries regioninio parko lankytojų centre. Čia dalyvių laukė gidas Saulius, kuris vaikus supažindino su modernia ekspozicija, jiems įdomiai papasakojo apie  Neries regioninį parką, miškuose gyvenančius gyvūnus ir paukščius, iš Baltijos jūros į Nerį atplaukiančias neršti lašišas. Ypač vaikams buvo įdomu žiūrėti filmą apie gencijoninio drugelio melsvio gyvenimo ciklą.

Vėliau ekskursija vyko Dūkštos pažintiniame take. Keliaudami vaikai susipažino su Neries pakrančių miškų pasauliu,  mokėsi atpažinti medžių lapus, rinko gamtos dovanas, pro padidinamąjį stiklą stebėjo paparčio sporas. Vaikštinėdami Neries pakrantėmis sužinojome kur peri itin įdomūs paukščiai didieji dančiasnapiai bei gyvena paslaptingi naktiniai gyvūnai- šikšnosparniai.

Nors oras mūsų nelepino, tačiau turėjome nuotaikingą gamtos pamoką. Vaikai ne tik daug sužinojo apie gamtą, bet ir pabuvo mažaisiais tyrėjais, parsivežė daug puikių įspūdžių.

Mokytojos S.Žvinakienė, N.Karkauskaitė

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter