Padėka-gimnazijos-bendruomenei

Rudenėlio šventė kitaip: „Moliūgų paradas“

  Kas gali būti smagiau, kaip pasiraitojus rankoves dekoruoti, skaptuoti ir išgražinti moliūgus?! Pasidžiaugti rudens gėrybėmis, drauge kurti, fantazuoti, pajusti bendruomeniškumą paskatino aktyvi Butrimonių gimnazijos „Tėvų klasė“, kuri artėjant rudens atostogoms pakvietė visus mokinius, jų tėvelius ir miestelio bendruomenę dalyvauti tradicinėje pradinių klasių mokinių Rudenėlio šventėje „Moliūgų paradas“. „Tėvų klasė“ taip pat įsteigė prizus už įspūdingiausius kūrybinius darbus ir puikiu prizu pažadėjo apdovanoti klasę, sukviesiančią į paradą gausiausią būrį moliūgų.
  Ir štai gimnazijos erdvėse daug šviesos! Iš tolo akį veria oranžinė spalva – tikras moliūgų paradas. Gražiai iniciatyvai neliko abejingų: kiek išmonės, kruopštumo, kantrybės, atkaklumo prireikė moliūgų parodos kūrėjams! Savo žaismingais darbeliais pradžiugino mūsų mažiausieji – Butrimonių gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus vaikai. Gausiausią būrį įvairiausių moliūgų į šventę pakvietė pradinukai, kurie tarpusavyje rungėsi dėl pagrindinio prizo. Sėkmė lydėjo trečiokus: jie į paradą išrikiavo beveik pusšimtį moliūgų. Aktyviausi tarp vyresniųjų – aštuntokai. Jų moliūgas „Pelenės karieta“ išrinktas vienu įdomiausių. Prizu įvertinta ir 2 klasės kompozicija „Eglė žalčių karalienė“, sukurta iš neįprastų moliūgų. Džiaugsmu netvėrė prizu apdovanoti penktokai, į paradą atvedę būrį „Pakalikų“. Kiekvienas kūrėjas į moliūgą pažvelgė savaip: štai gimnazijos direktorius Valdas Valvonis, visada palaikantis ir skatinantis kūrybines idėjas, sukūrė išraiškingą futbolo kompoziciją. Choristai moliūgus įkomponavo penklinėje, šokių kolektyvas „Gojelis“ susiejo su šokiu, o bendruomenė „Šviesa“, kaip ir dera, moliūgą pavertė žibintu. Savitą kompoziciją sukūrė aptarnaujantis personalas. O kad pajustume vis ryškesnes rudens spalvas, priešais moliūgus vėjyje draikosi oranžinis voratinklis, kuriuo aplinką papuošė Butrimonių seniūnas Andrius Karlonas.
  „Moliūgų parado“ finalinis akcentas – spalio 31 d. vakarą sužibėsiantys, nušvisiantys moliūgai – visi rinksimės įžiebti savųjų ir pasimėgauti reginiu. Džiaugiamės gražia švente, subūrusia bendruomenę, ir nuoširdžiai dėkojame mokinių tėveliams už paskatinimą ir iniciatyvos palaikymą.
 

Nijolė Karkauskaitė, 4 klasės mokytoja