Direktoriaus sveikinimas gimnazijos bendruomenei

  Laiko tėkmė nenumaldomai vėl priartina mus prie didžiausios ir gražiausios metų šventės – šv. Kalėdų. Jų belaukdami ir ruošdamiesi, matyt, turėtume gerai pasvarstyti, kokios vertybės svarbiausios mūsų šiandieniniame gyvenime. Tam ir skirtas Adventas, kviečiantis į rimtį, susikaupimą, primenantis, jog žmogaus būtyje reikalingas dvasinis augimas. Būtent šiuo laikotarpiu visa žmonija kviečiama atsigręžti į žmogiškąsias vertybes, peržvelgti savo dvasinį gyvenimą, daugiau laiko skirti apmąstymams apie nuveiktus darbus. Kiekvienas kviečiamas pastebėti šalia esantį žmogų, kuriam reikia pagalbos, paramos, užuojautos, o gal tik gero, bet labai reikalingo paguodos žodžio. Kalėdos skelbia pasauliui meilės, vilties ir tikėjimo žinią, o mes visi turime tą žinią nešti ir skleisti. Juk svarbiausia – vidinė kalėdinė dvasia. Ir, ko gero, nieko nėra už ją šviesesnio ir didingesnio…

  Besibaigiantys metai į kiekvieno iš mūsų gyvenimą įnešė nemažai nerimo ir sumaišties. Artėjančios didžiosios šventės, panašu, taip pat bus kitokios: be šventinio šurmulio, renginių, fejerverkų ir kitų linksmybių, bet dėl to ne mažiau jaukios ir šiltos. Per šv. Kalėdas esame įpratę susitikti su pačiais artimiausiais žmonėmis, pabendrauti, pradžiuginti maža dovanėle ar šventiniu vakaru, tačiau šįmet rinkimės atsakingumą: per šventes likime namuose, atsisakykime kelionių pas artimuosius ar draugus. Geriausia šių metų dovana ir džiaugsmas gali būti išsaugota vaikų, tėvų, senelių sveikata.

  Tebūna artėjančios šventės pilnos šviesos, ramybės, gerumo, o Naujieji metai tegul nestokoja vilties, prasmingų darbų bei optimizmo, tegul jie būna sveiki.

 

  Pagarbiai, direktorius Valdas Valvonis