Integruota pasaulio pažinimo ir informacinių technologijų pamoka 3 klasėje

  Kovo 3 dieną trečiokai dalyvavo netradicinėje integruotoje pasaulio pažinimo (mokytoja Rita Peckuvienė) ir informacinių technologijų (mokytoja Jonė Poliakienė) pamokoje „Kaip išradimai keičia pasaulį?“

  Išsiaiškinome išradimų svarbą, naudą ir įtaką žmonių gyvenimui. Svarstėme, kodėl kuriami nauji ir tobulinami seniau išrasti prietaisai, įrenginiai, technologijos. Kalbėjome, kokiomis priemonėmis ir technologijomis naudojamės mokykloje, ir be kokio išradimo mokykla šiandien negalėtų funkcionuoti. Mokytoja J. Poliakienė žaismingai, klausimas po klausimo išsiaiškino mokinių patirtį internete. Sužinojusi, koks svarbus internetas vaikų gyvenime, kvietė pamąstyti, ar internete elgiasi ir jaučiasi saugiai. Visi drauge žiūrėjo ir analizavo vaizdo įrašus, ieškojo sprendimo būdų, kaip išvengti grėsmių ir patyčių internete.

  Mokiniai suprato, kad labai svarbu būti atsargiems, neužkibti ant sukčių kabliuko, mokėti kritiškai vertinti informaciją. Išsiaiškinę saugaus elgesio internete taisykles, vaikai puikiai atliko testą „Saugesnis internetas“.