IMG_5775

Pradinių klasių mokinių projektas „Aš – Lietuvos pilietis“

  Siekiant Kovo 11-ąją pažymėti laisvos ir nepriklausomos Lietuvos 31-ąsias metines, Butrimonių gimnazijos 1-4 klasių mokiniai vykdė projektą ,,Aš – Lietuvos pilietis“, kurio tikslas – puoselėti bendruomenines, pilietines ir tautines vertybes, ugdyti mokinių komunikacinę, kultūrinę kompetenciją, diegti pagarbą gimtajam kraštui. Kovo 1-10 dienomis pradinukai vykdė įvairias projekto veiklas integruodami jas į ugdomąjį procesą.

  Dalyvauti ,,Raštingiausio pradinuko konkurse“ pareiškė norą visi 1-4 klasių mokiniai. Konkurso tikslas – ugdyti mokinių raštingumą. Pirmos klasės mokinių tarpe nugalėtojo Smiltė Ramančiuckaitė, Luknė Lukošiūnaitė ir Emilija Blaževičiūtė, antros klasės – Aistė Malinauskaitė, trečios klasės – Miglė Lukaševičiūtė ir Viktorija Ramančiuckaitė, o ketvirtos – Gabrielė Šarkaitė.

  Visi pradinukai buvo pakviesti pademonstruoti rankos ir plunksnos grakštumą „Dailyraščio konkurse“.  Pirmoje klasėje dailiausiai parašė Mėja Mironaitė, Luknė Lukošiūnaitė, Emilija Blaževičiūtė ir Paula Damulevičiūtė. Antroje klasėje – Lėja Liudvinavičiūtė ir  Rasuolė Patinskaitė, trečioje – Danielis Dragašius, o ketvirtoje – Julija Stankevičiūtė.

  1-2 klasės mokiniams mokytojos Gina Griškonienė ir Sigutė Žvinakienė suorganizavo ir pravedė viktoriną „Ką žinai apie Lietuvą?“ Pademonstravę geriausias žinias apie Lietuvą ir surinkę vienodą taškų skaičių viktorinos nugalėtojais 1-2 klasių tarpe tapo: Smiltė Ramančiuckaitė (1 kl.), Luknė Lukošiūnaitė (1 kl.), Vakaris Jeruševičius (1 kl.), Mėja Mironaitė(1 kl.), Aistė Malinauskaitė (2 kl.), Nanartas Boguševičius (1 kl.), Kamilė Kubiliūtė (1 kl.),Guostė Vinckaitė (1 kl.).

  3 klasės mokiniai (mokytoja Rita Peckuvienė) demonstravo savo žinias apie Lietuvos istoriją ir atkakliai varžėsi viktorinoje „Aš – Lietuvos pilietis“. Daugiausiai taškų surinko ir nugalėtoja trečiokų tarpe tapo Vanesa Šareikaitė. Vienu tašku atsiliko ir antrą vietą laimėjo Martynas Supranavičius, o trečia vieta pasidalino net trys trečios klasės mokinės: Kamilė Grigonytė, Viktorija Ramančiuckaitė ir Vytautė Valaitytė.

  4 klasės mokiniai (mokytoja Nijolė Karkauskaitė) dalyvaudami projekte „Aš – Lietuvos pilietis“ daug domėjosi Lietuvos istorija, vykdė įvairias kūrybines veiklas. Lietuvių kalbos ir pasaulio pažinimo pamokose plačiau susipažino su mūsų tautos iškiliomis asmenybėmis, jų įtaka Lietuvos istorijai, kalbai. Dailės ir technologijų pamokose Lietuvos siekį tapti nepriklausoma valstybe perteikė piešdami „Baltijos kelią“. Dėkodami tiems, kas kovojo už laisvę, kūrė trispalvį gėlės žiedą, o pasididžiavimą savo tėvyne išreiškė kurdami Lietuvos vardo užrašą. Taip prisijungė prie respublikinio pradinio ugdymo pedagogų ir vaikų projekto „Garbingas vardas – Lietuva“, kurio tikslas – puoselėti tautinę savigarbą ir pilietiškumo jausmą. Kovo 11 –osios išvakarėse visi draugiškai pasitikrino ir įtvirtino žinias viktorinoje „Ką žinai apie savo šalį Lietuvą?“

  Projekto „Aš – Lietuvos pilietis“ veiklas vainikavo dalyvavimas Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Butrimonių skyriaus bei Butrimonių seniūnijos pilietinėje akcijoje ,,Laisvės paukščių alėja“, skirtoje Kovo 11-ajai. Mokinių darbai papuošė fontaną miestelio aikštėje.

  Pradinių klasių mokytojų Ginos Griškonienės, Nijolės Karkauskaitės, Sigutės Žvinakienės vardu dėkoju mūsų mažiesiems draugams – mokiniams už darbštumą, kūrybiškumą, iniciatyvas. Mokinių tėveliams už atsidavimą savo vaikams, už betarpišką bendravimą, supratimą ir siekį, kad mūsų vaikai augtų sveiki, dori, žingeidūs ir kad užaugtų tikrais Lietuvos piliečiais, savo krašto ambasadoriais.

  Pradinių klasių mokytoja Rita Peckuvienė