Sjjj

Šokolado gaminimo edukacija

Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamas projektas Nr. 09.2.1-SFA-V-719-01–0001 „Kokybės krepšelis“

  Birželio 14 d. 3 klasės mokiniai lankėsi Trakuose „AJ Šokolado namuose“, kur juos svetingai pasitiko įmonės savininkas, šokolado meistras Algimntas Jablonskis ir nuostabus šokolado aromatas.

  Mokiniai buvo supažindinti su kakavmedžiu, pamatė tikrą jo vaisių, sužinojo apie ilgą šio vaisiaus kelią, kol jis tampa šokoladu. Daug įdomių dalykų vaikai išgirdo apie šokoladą: iš kur atsirado, kaip jis gaminamas. Be to, skanavo įvairaus skonio tikro belgiško šokolado, atsakinėjo į klausimus, dalyvavo viktorinoje ir laimėjo daugybę prizų – „AJ Šokolado namuose“ pagamintų šokoladinių skanėstų.

  Įdomiausia ir linksmiausia buvo patiems gaminti saldainius iš šokolado ir įvairių pagardų. Čia trečiokai tapo tikrais šokolado meistrais ir gavo pažymėjimus „Šokolado ekspertas“. Kol pagaminti skanėstai stengo, trečiokai aplankė šokolado muziejų, kuriame išvydo net keturis šokolado kambarius – Majų, Kolumbo, filmo „Šokoladas“ ir „Smagaus gyvenimo“ temomis. Visoms skulptūroms sukurti prireikė net dviejų tonų balto, juodo ir pieniško šokolado. Visi personažai atrodė lyg būtų tikri. Tai neišdildomas įspūdis!

  Šis edukacinis užsiėmimas visiems labai patiko. Vaikai patyrė daug įspūdžių ir gerų emocijų.

  Įgyvendintos ,,Kokybės krepšelio“ veiklos: 1.2. Savivaldaus ir patyriminio ugdymo(si) diegimas dalykų pamokose. 1.3. Ugdymo proceso organizavimas kitose edukacinėse aplinkose gimnazijoje ir už gimnazijos ribų – ,,klasė be sienų“.

   Mokytoja Rita Peckuvienė

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter