257717359_2714042898901822_7886132483873912564_n

Gimnazijoje paminėta Tolerancijos diena

Lapkričio 16 d. gimnazijoje buvo minima Tolerancijos diena. Šių metų jos simbolis buvo Tolerancijos miestas. Mokinai kartu su klasių vadovais, dalykų mokytojais analizavo žodžio „tolerancija“ reikšmę, diskutavo, ar mes šiandien gyvename tolerantiškoje visuomenėje, prisiminė Butrimonių miestelio istoriją. Juk čia nuo seno gyveno gausios žydų, totorių ir lietuvių bendruomenės. O miestelio aikštė, susiformavusi XVII amžiuje, yra vienintelė Lietuvoje trikampė aikštė, lėmusi viso miestelio apstatymą.

Jau galime pasidžiaugti „Tėvų klasės“ iniciatyva – mini aikštės maketu priešais mokyklą, kuris ir yra mūsų gimnazijos bendruomenės tolerancijos simbolis.

Pradinių klasių mokiniai kartu su mokytojomis Nijole Karkauskaite, Sigita Žvinakiene, Gina Griškoniene ir Rita Peckuviene sukūrė Tolerancijos miesto piešinių sieną. Vyresniųjų klasių mokiniai kūrė maketus, piešė plakatus (jiems talkino klasių vadovai, dailės mokytoja Neringa Jančauskaitė).

Mokiniai suprato: kiek bus tolerancijos, pakantumo ir pagarbos kitiems ar kitokiems mūsų visuomenėje, priklauso tik nuo mūsų pačių.

                                      Mokinių tarybos informacija

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter