Sct_1

Integruota anglų kalbos ir pasaulio pažinimo pamoka 4 klasėje

  Lapkričio 17 dieną 4 klasės mokiniams vyko integruota anglų kalbos ir pasaulio pažinimo pamoka „Kodėl valgome?“ Šios pamokos tikslas – supažindinti mokinius su žmogaus virškinimo sistema bei sveika mityba.

  Pamokoje mokiniai diskutavo, kodėl žmogui kiekvieną dieną reikia valgyti ir gerti, kokių maisto medžiagų, būtinų žmogaus kūno veiklai, reikia valgyti ir kokiuose produktuose jų yra, kuo tinkama mityba svarbi žmogaus sveikatai. Po diskusijos mokiniai buvo supažindinti su žmogaus virškinimo sistema bei virškinimo organais, vėliau patys  juos lietuviškai ir angliškai pažymėjo „Smart“ lentoje, mokėsi taisyklingai angliškai juos ištarti.

  Antroje pamokos dalyje, remdamiesi informacija vadovėlyje bei pratybose, mokiniai grupėse atliko nurodytas užduotis: skirstė maisto produktus į nurodytas grupes (baltymai, riebalai, angliavandeniai, vitaminai ir mineralai), maisto produktų pavadinimus užrašė lietuviškai ir angliškai. Nežinomų žodžių ieškojo internetiniame lietuvių-anglų kalbos žodyne (tobulino IT kompetencijas). Savo darbus grupės pristatė lietuvių ir anglų kalbomis.

  Pamokos pabaigoje mokinių buvo paprašyta įsivertinti. Vaikai džiaugėsi atliktais darbais: sužinojo nemažai naujų angliškų maisto produktų pavadinimų bei pagilino žinias apie sveiką mitybą.

  Mokiniams namuose paskirtas atlikti praktinis darbas: sudaryti savo šeimos dažniausiai perkamų maisto produktų sąrašą, kurio tikslas nustatyti ir įvertinti, kokių maisto medžiagų juose daugiausiai yra ir kitos pamokos metu pristatyti klasei lietuvių bei anglų kalbomis.

  Integruotos pamokos metu mokiniai tobulino pasaulio pažinimo, anglų kalbos ir informacinių technologijų dalykines kompetencijas, bendrąsias (mokėjimo mokytis) bei socialines (atsakomybę už darbo rezultatus) kompetencijas.

                               Pamoką vedė anglų k. vyresnioji mokytoja Asta Gudelaitienė ir pradinių klasių mokytoja metodininkė Rita Peckuvienė

Pasidalinkite šia naujiena

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on twitter