279678157_547449406900177_3859866576128103655_n

Netradicinės pasaulio pažinimo pamokos

  Gegužės 6 dieną Butrimonių gimnazijos pradinių klasių mokiniai „Kultūros paso“ lėšomis mėgavosi nepaprastais pojūčiais, unikaliais ir neregėtais vaizdais mobiliojo planetariumo sferiniame 360º šou.

   1-3 klasių mokinai, patogiai įsitaisę sferinio kino palapinėje, stebėjo filmą „LIUCIJA. Krentančių žvaigždžių paslaptis“. Filmo metu vaikai turėjo galimybę ne tik sužinoti daug naudingos informacijos apie meteoritus, dalyvauti jų stebėjimuose bei tyrinėjimuose, bet ir iš arti pamatyti senovės majų miestą Čičen Ica, esantį Meksikos Jukatano valstijoje, ir susipažinti su vienu iš 7 pasaulio stebuklų – Mezoamerikos laiptuotąja Kukulkano piramide. Mokiniams filmo turinys suteikė informacijos apie įvairius gamtos ir kosmoso reiškinius, skatino pažinti pasaulį, supažindino su pasaulio kultūros paveldo įvairove.

  4 klasės mokiniai stebėdami filmą „Mano organizmas“ galėjo pamatyti daug nuostabių ir itin įtraukiančių vaizdų, kurie suteikė mokiniams realų pojūtį lyg jie ,,skristų“ per žmogaus kvėpavimo takus, „nertų“ į virškinimo gelmes, „dalyvautų“ imuninės sistemos procesuose ir taip susipažino su organizmo sandara bei jo veikla! Filmas sužadino vaikų smalsumą ir supažindino su odos sandara, ligomis, bakterijomis, spuogais, čiauduliu, raugėjimu, išsamiai paaiškino, kas, kaip, kodėl tai vyksta.